Rūmų taryba siūlo suteikti garbės ženklą V. J. Dičiui

Lietuvos architektų rūmų taryba priėmė sprendimą suteikti architektui Vytautui Jurgiui Dičiui Rūmų garbės ženklą.

Rūmų garbės ženklas skiriamas asmenims, savo darbais reikšmingai prisidėjusiems prie architektūros mokslo ar kūrybinės veiklos plėtros, profesinės veiklos kokybės ir skaidrumo, visuomenės švietimo ir kitos veiklos, susijusios su Rūmų siekiamais tikslais. Tai antrasis Rūmų garbės ženklo skyrimas. Pirmasis suteiktas a. a. Algimantui Nasvyčiui.

Žymus architektas V. J. Dičius – ilgametis VGTU architektūros fakulteto dekanas, vienas iš Lietuvos architektų rūmų steigėjų ir pirmasis jų pirmininkas, Lietuvos architektų sąjungos pirmininkas bei daugelio garsių objektų autorius. Jis projektavo Bauhauzo dvasia alsuojančius, neofunkcionalistinius KPI miestelio Statybos, Radiotechnikos bei Cheminės technologijos fakultetų rūmus, modernios architektūros parduotuvę „Buitis“, visuomeninį centrą „Girstupis“, garsiuosius „Tulpės“ ir „Orbitos“ interjerus Kaune, skulptūrą primenantį restoraną „Nendrė“ Trakuose, rekreacinės architektūros etaloną – Mokslų akademijos poilsio namus „Pilkasis garnys“ Palangoje, elegantiškuosius Sporto rūmus Alytuje ir daugelį kitų.

Pagal Rūmų statutą, Rūmų nariai šioje anketoje dėl V. J. Dičiaus kandidatūros gali teikti savo pastabas iki rugsėjo 7 d.

Nuotrauka iš www.archmuziejus.lt

Panašūs įrašai